Her seçim bir kaybedişti..-huLYA  

Posted by: bodrumpenceresi

''HER SEÇİM BİR KAYBEDİŞTİR''
Her seçim bir kaybediş aslında.

Kimi zaman her duyuşunda öylesine iyiymiş dediğin sözler öyle anlarda aklına düşer ki yüreğindeki yankısı yetmez,yazmak istersin.Bugüne kadar dikkatini çekmeyen şeyler neden bir anda böylesine anlam kazanır. Cevabı çok basit.Bu sefer duymazsın ya da görmezsin. Yaşarsın. Yaşarsın ve yazarsın Gelelim seçimlere ve kaybedişlere. Her şey zıttını içinde taşıdığı gibi bu iki kavramda ayrılmaz birbirinden.Hazlar için ödenen bedeller gibi,nefrete dönüşen sevgiler gibi. Seçmek için kaybetmek,vazgeçmek. Bir sevgili için gururundan vazgeçersin tüm saygınlığından ve muhtemelen aklından.Bir damla sevgiyi seçerken büyük bir aşktan farketmeksizin vazgeçmek de vardır.Bir sevgiliden vazgeçerken büyük bir aşka rastlamak da.Bazen de emin olamadan başkalarının etkisiyle yapılan seçimler olur hayatımızda. En zor dönemlerindekişiliğini kaybetme aşamasındayken bir anda yağan tavsiyelerle şekil verirsin hayatına. Sebebi yalnızlık mıdırumutsuzluk mudur güçsüzlük mü bilinmez. Şartlar her zaman farklıdır ama uyarsın işte. Belki aynı konuda bir kaç kezkarar deiştirirsin.Bunun için bedel ödemen gerekir. Kimse şartları sorgulamaz neden demez, yapmışsındır.Pişmanlıkların önemi yoktur . Seni yargılayan da yine zamanında aklına uyduğun insanlardır. Ödediğin bedelin sebepleridir.Sorsan onların da hataları vardır ama mutlaka ki gerekçeleri de vardır. Onlar sen gibi değildir. İyidirler. Tüm bunları düşündüğünde insan yaşamayı her seçişinde ölümden vazgeçmiş olmalı,uzaklasmalı ölümden.Peki neden böyle olmaz? Yaşamak adına inançla attığı her adımda neden ölüme yaklaşır bazı zamanlarda insan.Çıprındıkça daha da boğulur bataklığında.. Ona varmak için atılan adımlar neden uzaklaştırır seni ''o''ndan daha fazla?
Oysa ki ben sevmiştim dersin,onun için her şeyden vazgeçmiştim. Onu seçmiştim.Her şeyimden vazgeçmek pahasına onu seçmiştim. İşte o zaman bir şeyi daha fark edersin. Bazı seçimlerin vazgeçişten öte ''kaybediş'' olduğunu.Daha sonra korkmazsın artık seçimlerinden. Hiçbir şeyi olmayan insanın vazgeçecekleri de kayıpları da olmayacaktırzaten daha ne kaybedebilir ki kaybetmişken yüreğini,kaybetmişken en sevdiğini...
Sonunda terk edip gitmek istersin bu oyunu.
Bu kez de oyunu kaybedersin..

This entry was posted on 06:29 . You can leave a response and follow any responses to this entry through the Kaydol: Kayıt Yorumları (Atom) .

0 yorum

Yorum Gönder